Kennis delen, verbinden en inspireren zien wij als belangrijke taak: niet vinken maar vonken. Daarom organiseren we door het hele jaar kleine en grote evenementen. Het aandragen van kennis, het agenderen van interessante thema’s en het ontmoeten van andere partijen helpt bedrijven verder op weg en prikkelt om meer te ondernemen met impact. We blikken terug!
Kijkje in de keuken bij The Coffe Factory
Op vrijdag 24 januari kwamen we bij elkaar voor een wel heel lekker bakkie inspiratie, namelijk bij onze partner The Coffee Factory . Tussen de glimmende en stomende koffiemachines verzamelden we ons voor het ondernemersverhaal van Ron Hagestein en Sara G. Troost. Wat is er de afgelopen dertig jaar veel veranderd in deze branche. Waar we vroeger koffie maakten met een filter boven een thermoskan, daar zetten we het nu per kopje, en steeds vaker met hoge kwaliteit bonen. Dat bijbenen vergt ondernemerstalent en visie.
Van een alleskunner is TCF doorgegroeid naar een specialistisch bedrijf dat ervoor kiest om te werken op de manier die het beste bij ze past. Met hoge kwaliteit duurzame koffie en machines die in eigen huis kunnen worden gerepareerd en gereviseerd.
Tijdens een rondleiding doken we in de verpakkingen, en leerden hoe TCF na lang zoeken dozen vond die volledig recyclebaar zijn, door ze niet te bleken en te bedrukken met biologisch afbreekbare inkt. Ook is het mogelijk om je koffiebonen verpakkingsvrij te bestellen, ze worden bezorgd in een luchtdicht afsluitbare container, die weer mee terug gaat bij een volgende bestelling.
Na Sara’s persoonlijke pleidooi voor betere toegankelijkheid in Dordrecht voor o.a. rolstoelgebruikers werd de kracht van het netwerk zichtbaar. Er werden allerlei links gelegd en gedeeld en een aantal mensen pakten de handschoen op om mee te helpen zoeken naar een geschikte kandidaat voor de vacature die uit staat. Wat is het mooi om te zien wat je samen kunt bereiken!
Onze koffie kennis werd daarbij op de proef gesteld tijdens een leuke quiz. Wist je dat er per kopje koffie 140 liter water nodig is van productie tot consumptie?
Dank The Coffee Factory voor het openen van jullie deuren, de inspirerende ochtend en natuurlijk de heerlijke koffie.
Van een alleskunner is TCF doorgegroeid naar een specialistisch bedrijf dat ervoor kiest om te werken op de manier die het beste bij ze past. Met hoge kwaliteit duurzame koffie en machines die in eigen huis kunnen worden gerepareerd en gereviseerd.
Tijdens een rondleiding doken we in de verpakkingen, en leerden hoe TCF na lang zoeken dozen vond die volledig recyclebaar zijn, door ze niet te bleken en te bedrukken met biologisch afbreekbare inkt. Ook is het mogelijk om je koffiebonen verpakkingsvrij te bestellen, ze worden bezorgd in een luchtdicht afsluitbare container, die weer mee terug gaat bij een volgende bestelling.
Na Sara’s persoonlijke pleidooi voor betere toegankelijkheid in Dordrecht voor o.a. rolstoelgebruikers werd de kracht van het netwerk zichtbaar. Er werden allerlei links gelegd en gedeeld en een aantal mensen pakten de handschoen op om mee te helpen zoeken naar een geschikte kandidaat voor de vacature die uit staat. Wat is het mooi om te zien wat je samen kunt bereiken!
Onze koffie kennis werd daarbij op de proef gesteld tijdens een leuke quiz. Wist je dat er per kopje koffie 140 liter water nodig is van productie tot consumptie?
Dank The Coffee Factory voor het openen van jullie deuren, de inspirerende ochtend en natuurlijk de heerlijke koffie.
